Bistro from Farm to Fork: sanatos, gustos si autentic

Home  >>  Beautiful parts of life  >>  Bistro from Farm to Fork: sanatos, gustos si autentic

Bistro from Farm to Fork: sanatos, gustos si autentic

5
Feb,2014

1

satul inima orasuluiCam asta as spune eu daca m-ar ruga cineva sa definesc unul din cele mai noi localuri de tip restaurant din Cluj : Bistro from Farm to Fork. Localul mic dar cochet aflat in zona centrala a orasului (Str. Dorobantilor nr.100), se numara printre putinele care se afirma prin preparate traditionale, autentice romanesti dar si cu un strop de modernism adaugat unora dintre ele, pentru a potenta anumite gusturi sau pentru a aduce o imagine noua unui fel banal de mancare, vazut si gustat de noi toti in preajma bunicilor, matusilor sau pentru cei care nu (mai) au, in vizitele facute in zonele cu sate si paduri neatinse inca de mana omului distructiv si fara pic de minte happy

In plus, in acest local se ofera clientului mancare facuta cu ingrediente care provin 98% din zona Clujului, de la oameni simpli, care nu stiu cum sa strice bunatate de leguma cu conservanti scumpi sau cu ingrasaminte artificiale cu nume greu de pronuntat. De asemenea, lactatele, carnea si preparatele derivate din carne sunt atent pregatite de oamenii in varsta, de la tara, asa cum au facut-o toata viata, sanatos, clasic si natural. Laptele e lapte, muls de la o vaca adevarata care n-a crescut in 3 luni cat altele in 3 ani, puiul nu e “roz” inainte de pregatire si nici alb imaculat dupa ce a fost gatit iar painea nu e alba, perfecta, cu o culoare simetrica si lipsita de gaurelele de aer.

Am avut placerea, (si tin sa multumesc pe aceasta cale Dianei Secara  pentru invitatie kiss) sa degustam in weekend o gramada de preparate, foarte bune, naturale si neasteptate din meniul restaurantului: chipsuri de pastarnac – o alternativa foarte buna si gustoasa la celebrele chipsuri de cartofi (merita incercate!big grin), parmezan romanesc – mult mai gustos decat cel italian, ciorba de ied cu tarhon – gustata de domnul meu si aprobata cu un zambet mare pe fata, supa creme de pastarnac cu chilli – bestiala si by far una din cele mai bune supe crema mancate ever, si sa nu uitam de felul principal, piept de pui umplut cu gusa de porc si cascaval ( un fel de cordon bleu fara crusta si de 1000 de ori mai bun si mai sanatos), cu sos de branzeturi de tara. La desert am primit gomboti cu prune, care mi-au adus aminte de bunica si de fiecare toamna in care abia asteptam sa apara prunele bistrite.

O atmosfera frumoasa, cu un aer vintage, care iti aduce aminte de sufrageria bunicii, cu covorul acela mare de sub masa, decoratiunile de pe pereti, vesela si nu in ultimul rand meniul care e foarte variat si iese din tiparele cu care ne-am obisnuit cam peste tot cand iesim in oras. Satul – inima orasului se numeste noul proiect al Dianei si este menit sa ne trimita inapoi in timp prin mancarea cu gust si ingrediente adevarate de care multi dintre noi nu ne mai aducem aminte. Din pacate, copii zilelor de azi nu cred ca mai stiu (multi dintre ei) ce inseamna sa mananci natural, fara conservanti, potentatori de gust, arome si cele N+1 variante de E-uri phbbbbt.

Pentru cei care au grija sau pentru cei pentru care mancarea traditionala este cam grea si consistenta, exista si un meniu special creat de Iulia Hadarean, care este nutritionist-dietetician licentiat si care e in asa fel creat incat sa fie in limite atent alese de calorii, cu mancare vegetariana, vegana si raw. Nu cred ca nu v-am trezit interesul si nu v-am facut pofta, dar daca inca n-am reusit, va las cu niste poze si o informatie bonus: pentru cei/cele care aveti un plan de nutritie facut de catre un medic sau un dietetician, viata voastra poate deveni mai simpla: cei de la Bistro from Farm to Fork fac si delivery special pentru voi, daca veniti cu planul de nutritie la ei.  Va pot trimite mancarea exact calculata pe gramaj/portie, la ora la care trebuie sa o serviti si asa nu mai aveti probleme cu respectatul meniului si orarului de masa winking.chips de pastranacciorba de ied cu tarhonsupa crema de pastarnac cu chillipui umplut cu sosgombotibistro

poza 1

oth">

One Comment so far:

  1. Ce rău îmi pare că nu am reușit să ajung sâmbătă! Toate arată foarte bine și mi se face un dor nebun de gătit!

Leave a Reply