Greetings from Cluj!

Home  >>  Beautiful parts of life  >>  Greetings from Cluj!

Greetings from Cluj!

10
Dec,2014

1

Cred ca tuturor li s-a intamplat macar o data sa ajunga intr-un oras nou, necunoscut si sa bata strazile aiurea in cautarea catorva puncte de atractie, a unui magazin de suveniruri sau poate a unui bistro cu mancare locala, autentica.

Personal, am vazut multi turisti in Cluj, cu harti in mana, care pareau a fi dificil de descifrat, care opreau oameni pe strada incercand sa gaseasca o limba de comunicare comuna  si sa afle unde pot manca ceva, bea o bere sau vizita un muzeu. De foarte multe ori, ba ei nu vorbesc o limba inteligibila in Europa, ba cetatenii oraselului nostru nu stiu alte limba decat romana si o engleza/franceza/germana cu care pot explica mai mult prin semne decat cuvinte propriu-zise. Poate fi vorba si de timiditate  sau un oarecare blocaj datorat luarii prin surprindere de un grup de oameni cu aparate foto si harti in mana.

S-a gasit si solutia! big grin

“Nu-i lăsa pe turiști să plece cu o impresie greșită despre Cluj!

Global Greeter Network se extinde şi la Cluj! Conceptul de Greeteri s-a născut în 1992 şi a devenit foarte repede un succes pe toată planeta. După Bucureşti, Clujul se alătură pe harta celor de la GGN, pentru a opri impresiile greşite despre oraş, dar şi pentru a promova lucrurile frumoase care se întâmplă în acesta.

Cluj Greeters își propune să faciliteze interacțiunea dintre turiștii stăini și voluntari cu interese comune organizând vizite de câteva ore pentru grupuri de până la 6 persoane. Greeterii sunt voluntari care își iubesc orașul într-atât, încât sunt dornici să-i împărtășească secretele turiștilor, arătându-le localurile cu cea mai bună mâncare și cea mai cool atmosferă, viața de noapte, cultura urbană, oamenii primitori, parcurile răcoroase și străduțele mai puțin cunoscute. Acoperind astfel atât locurile binecunoscute de ghidurile despre oraş cât şi legendele care n-au ajuns în acestea, dar merită menţionate.

Greeterii își doresc să ofere experiențe inedite și pe placul tuturor: tinerilor veniți să descopere lumea, adulților dornici de o evadare din cotidian, familiilor cu copii care caută o oază de liniște, dar și seniorilor în căutare de noi aventuri.

Proiectul este o inițiativă informală și non – profit care vrea să le arate străinilor adevărata față a Clujului și oportunitățile pe care acesta le oferă. De multe ori turiștii se aleg doar cu ceea ce scrie în ghid, fără a avea posibilitatea să experimenteze Clujul autentic. De asemenea, oraşul are multe secrete pe care doar un om care trăieşte aici le cunoaşte, iar poveștile sunt cele pentru care orice turist merită să iubească Clujul.”

 

Devino și tu un GREETER! Detaii și înscrieri pe site și facebook.

oth">

One Comment so far:

  1. […] de Greeteri a aparut in 1992 si s-a raspandit rapid in toate colturile lumii. Voluntarii poarta grupurile de maxim 6 persoane prin localuri unde se mananca bine, localuri unde pot socializa cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *