Konnichiwa!

Home  >>  Beautiful parts of life  >>  Konnichiwa!

Konnichiwa!

3
Aug,2015

0

Konnichiwa, Namaste, Ni hao sau Sawatdee sunt doar câteva din formele de a spune “Bună ziua” pe continentul Asiatic. Cultura asiatică îmbină atât de multe elemente frumoase și interesante, încât de cand l-am cunoscut pe el, am devenit mare fan al mâncărurilor, ceaiurilor și obiceiurilor asiatice.

Frecvent mâncăm în localul indian din orașul nostru, Indigo, unde preparatul meu preferat este puiul tikka masala, dar îl comand alternativ cu paneer makhanwala. Aceste două preparate merg de minune cu orice fel de naan, dar cu precădere mi se pare ca e cel mai bun cu naan-ul simplu, care te lasă să explorezi toate aromele.

Bucataria indiană este atat de aromată și colorată încât îți poate transforma orice zi proastă în una bună, instant! big grin

Al doilea local frecventat de noi este Lotus. Am mai scris despre el, am mai zis și voi mai spune, este restaurantul care face mancarea mea preferată, care aș putea să o mananc zi și noapte, non-stop, fără să mă satur laughing.

Este vorba de Pui călit cu nuci caju. Comand acest preparat de fiecare dată cand mergem acolo și este la fel de bun, de aromat și gustos întotdeauna. Nu știu dacă așa e mâncarea și în Thailanda pentru că încă nu am ajuns acolo, dar sunt mai mult decât fericită că avem acest local în Cluj. Best dish ever love struck.

Pentru zilele/evenimentele mai speciale, alegem să mergem la Tokyo. Sushi-ul e mâncarea de suflet a lui Lorand, pe care o savurează cu foarte mare plăcere, alaturi de mine big grin tempura de legume sau un preparat teryiaki. Localul este unul select, de 5*, unde te simți tratat cu respect, ești servit intr-o manieră elegantă și unde îți sunt ridicate mult standardele raportate la un restaurant. Recomand acest local pentru mâncarea și deserturile autentice japoneze. Din punctul meu de vedere, aici se servește cel mai bun sushi din Cluj!

Întotdeauna la îndemână și arhicunoscută este și mâncarea chinezească. Restaurantul Shanghai are multiple locații în Cluj, însă eu îl recomand pe cel de pe Calea Turzii. Acolo mancarea este preparată proaspăt și poate fi personalizată dupa dorința ta. Eu întotdeauna aș mai pune urechi de lemn sau shiitake pentru o completare a gustului, dar mai ales pentru că sunt un mare fan ciuperci. hee hee

Ce te faci însă atunci cand nu ai chef să mergi să mănânci în oras sau cand îți place atât de mult un fel de mancare dintr-o bucatarie asiatica, încât îți dorești să o faci la tine acasă, tu cu mânuța ta? batting eyelashes

Ajutorul vine din partea Lidl Romania, care în această săptămână găzduiește mici comori din bucătăria orientală. Așadar, avem Săptămâna Asiatică la Lidl, plină de produse marca Vitasia menite să vă ajute să preparați orice vă poftește inima! Otet de orez

“În Săptămâna Asiatică, fii gata pentru o aventură culinară de neuitat și bucură-te de o explozie de arome. Vei regăsi cele patru gusturi fundamentale (dulce, iute, acru şi sărat) în produsele „Vitasia”, care te vor purta pe meleagurile exotice ale Chinei, Japoniei, Thailandei şi Indiei.

Sweet ChiliBucătăria asiatică lasă frâu liber creativităţii, iar asiaticii transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare a gusturilor. Dacă nu ai inspiraţie, Lidl îţi propune o reţetă delicioasă şi uşor de pregătit cu produsele Vitasia, pentru o masă în stil chinezesc. Pentru reţeta de noodles cu raţă iute-dulce găseşti la Lidl toate ingredientele de care ai nevoie, precum raţă proaspătă (eviscerată, cu organe, 12.99 lei/kg), tăiței chinezeşti (2.22 lei / 100 gr), sos de soia (4.99 lei / 250 ml), oţet de orez (4.99 lei / 250 ml), ulei de susan (ulei în stil asiatic, diverse sortimente, 7.99 lei / 250 ml) şi sos iute (4.99 lei / 250 ml). Găsești reţeta completă şi detaliată pentru noodles cu raţă iute-dulce în broşurile Săpămânii Asiatice din magazinele Lidl şi pe www.bucatarialidl.ro. ”

Săptămâna trecută am avut onoarea să învăț sa folosesc corect bețișoarele, să aflu o mică parte din istoria lor și să degust câteva din bunatațile care se pot cumpăra săptămâna aceasta de la Lidl. Niște imagini care vă lasă gura apă regăsiți mai jos winking.

Arta

 

“Dar călătoria ta prin Asia nu se opreşte aici, la Lidl te aşteaptă multe alte produse culinare orientale. Cu siguranţă trebuie să încerci tradiţionalele pacheţele de primăvară (diverse sortimente, 4.99 lei) sau preparatele în stil asiatic cu orez, carne şi legume (diverse sortimente, 11.41 lei). Nici combinaţia de nuggets de pui în stil indian (9.99 lei) cu mixul de legume în stil asiatic (7.02 lei) nu trebuie să o ratezi. Iar pentru o experienţă culinară cu adevărat inedită, încearcă pacheţelele din aluat, umplute cu creveţi, legume şi condimente (14.99 lei).

Pasta de WassabiSecretul reţetelor asiatice constă și în modalitatea creativă de a amesteca ingredientele. Laptele de nucă de cocos (5.99 lei) este unul dintre ingredientele secrete din preparatele culinare asiatice. Iar când adaugi şi sosurile speciale din ţinuturile orientului, succesul este garantat. La Lidl poţi încerca sosurile în stil asiatic (diverse sortimente, 3.99 lei), sosul dulce acrişor (4.99 lei), sosul chili dulce (9.99 lei) sau sosurile cu amestec condimentar (diverse sortimente, 4.99 lei).

Încheie un festin culinar în stil asiatic savurând un desert aromat și o băutură răcoritoare. Înghețata cu aromă de cocos, în coajă de nucă de cocos (11.99 lei), iaurtul în stil indian (3.33 lei) sau cel în stil asiatic (2.49 lei) pot fi alegerile perfecte. Încearcă și băutura necarbogazoasă cu aromă de litchi și lime (2.99 lei) sau berea Chang (2.99 lei). Cel mai important, nu uita de vestitele fursecuri cu răvaș (6.99 lei), care vor fi o surpriză specială pentru invitații tăi.

În Săptămâna Asiatică la Lidl, bucură-te de aromele autentice chinezești, japoneze, thailandeze sau indiene chiar la tine acasă! ”

oth">

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *