Prima zi de stagiu :)

Home  >>  Beautiful parts of life  >>  Prima zi de stagiu :)

Prima zi de stagiu :)

22
Jan,2013

2

Ziua de ieri a inceput inuman de devreme (pentru mine tongue) cu o trezire la 6 dimineata si fugind de colo-colo prin casa pregatindu-ma de primul stagiu. Am ajuns la 6:50 in fata Spitalului, pe intuneric si cu multe emotii pentru ziua ce urma sa inceapa. Lume multa, agitatie, ambulante ce tot veneau, pacienti pe targa, pacienti pe paturi, plagi de diferite dimensiuni, unele mai grave, altele mai usoare..urlete si tot ce vezi in filme, se desfasurau in fata mea..

Avand si job si scoala, am plecat destul de repede spre birou, urmand sa revin dupa-amiaza la stagiu, complet echipata si cu un imens entuziasm. Zis si facut, ..zi agitata la birou (din aia de nu ai timp sa mergi nici la baie, de mancat sau baut ceva nici nu mai zic).

Ma tot uitam la ceas, sa vina ora 3..sa vina ora 3.. nail biting

NursingCumva, cumva am scapat si am ajuns cu colegele de grupa in fata sectiei de ortopedie muscandu-ne buzele si provocandu-ne una pe alta sa intram pe sectie. Auzim un urlet puternic. Ne hotaram sa mai stam. Nu, trebuie sa intram ca intarziem. Ne facem curaj. Intru eu prima. In sala de tratament, pe pat, un domn la care ii schimba ghipsul.. au, au, au si vai, vai vai!

Ni s-a zis scurt si ferm: “schimbati-va!”. Seful de sectie se uita la noi ca la clovni si ne arata directia spre vestiare. Cred ca a fost cea mai rapida dezbracare-imbracare ever big grin. Nici 2 minute nu trecusera si deja eram aliniate toate “ca-n armata” ( ca d’oh ..era spitalul militar laughing ).

Spiritele s-au mai calmat putin, am inceput sa discutam despre ce stim, ce nu stim si ce vrem sa invatam. Asa ca, asistenta de pe sectie, Laura, s-a decis sa ne faca prima zi de stagiu de neuitat. Ne-a aratat cum se pune branula, cum se pun perfuziile, cum se ia tensiunea, cum se pregatesc pansamentele, cum se face o recoltare corect, un test de glicemie, un anticoagulant, antibiotice si nu in ultimul rand testele de alergie de dinaintea operatiei unui pacient.

Whoa, whoa..nici nu mai vroiam sa merg acasa. Nu ne mai puteam tine de somn, dar nu vroiam sa plecam. Am participat si la servirea mesei, am vazut foi de temperatura si foi de observatie, am discutat cu pacientii si nici nu am observat cum zboara timpul… deja era trecut bine de 9 seara, cand seful de sectie si-a facut aparitia in oficiu si ne-a intrebat:”voi abia ati inceput si lucrati deja in 2 ture?”

Bucuria ce o aveam in suflet, uitandu-ne la noi, toate intepate, cu tensiometrul in mana, cu pansamente, cu hartii si alte cele era incomparabila. Mai vroiam sa stam, sa mai vedem, sa mai facem cate ceva..dar oboseala isi spunea cuvantul. Am fost convinse “sa lasam si pe data viitoare” si sa mergem si noi la somn. “Pentru ca maine e o noua zi…”

Dar ieri a fost bestial! love struck

oth">

2 Comments so far:

  1. zaineasca says:

    felicitari draga. whoaaa, sa inveti cat mai multe si sa mergi zilnic cu acelasi entuziasm big grin

  2. Kinga says:

    Felicitari! Ma bucur ca iti place! Sa ai putere sa o tii tot asa!happyhappyhappy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *