Reguli de circulatie

Home  >>  De prin Cluj  >>  Reguli de circulatie

Reguli de circulatie

10
Jun,2013

11

De cand e lumea si pamantul sunt si soferi prosti si soferi mai putin prosti dar si unii chiar corecti si decenti. Tot mai multi devin prosti si cred ca nu e nicio regula de circulatie facuta “ca lumea” si drept urmare ca orice regula poate fi inalcata. Legile lui Murphy le stie toata lumea..si hai ca dl. Murphy inchide o data ochii, de 2 ori..de 3 ..dar vine si momentul in care legile lui se pun in aplicare.

De ce zic asta?

Pai pentru ca am un birou foarte misto amplasat, pe varianta Zorilor-Manastur ( sau Str. Frunzisului ca sa fiu mai exacta) unde este o frumusete de linie dubla continua de care nu tine mai nimeni seama. Daca vii din Zorilor, intri in parcare fara nicio problema. Daca vii din Manastur..teoretic trebuie sa mergi pana in Zorilor, sa faci sensul giratoriu de la Tulip Inn si sa cobori. Ei bine, nu prea se practica ocolitul asta si cel putin 3/4 din colegii de birou “o taie” rapid peste dubla continua si intra in parcare. De la manager, firma de securitate, cei de la spalatorie si pana la taximetristii care vin la comenzi.

De dimineata, s-a auzit un poc. Cam mare as zice eu. Pe cand m-am uitat pe geam am vazut asta :

photo (7)

 

Asadar, dragi soferi, regulile de circulatie trebuie respectate. Sau daca sunteti “soferi de soferi” care le stiti si le preziceti pe toate, aveti grija macar la semnalizare. Sa stie si restul participantilor la trafic ca vreti sa faceti o ilegalitate.

Nu e prima data cand pe varianta vad/aud accidente tocmai din aceasta cauza.

Sunt curioasa cand va aparea acea bordura mare de beton care impiedica 100% aceste manevre happy .

Later edit: My bad, am facut teribila gresala de a scrie “intrii in parcare” si nu “intri in parcare”. Am corectat happy. Asa ca, haters, keep calm and live your life. Oricine mai poate face cate-un typo. De acolo, pana la comentarii ca nu stiu limba romana e cale lunga. Zic eu.

oth">

11 Comments so far:

 1. cotos says:

  Cu tot cu bordura vor reusi sa treaca peste acel impediment. Mereu vom cauta sa scurtam drumul, din comoditate si economie.

 2. Dragos Mone says:

  Teoretic poti sa fii un sofer prost daca iți semnalizezi prostia.

 3. daniel rus says:

  Probabil tot cel care a vrut să taie dubla continuă a avut gura mai mare

  • Ioana says:

   Nu stiu. Cert e ca a venit politia si am vazut ca au dat declaratii toti cei implicati. Cel care a taiat dubla continua parea calm si constient de ce a facut.

 4. […] ”Este o frumusete de linie dubla continua de care nu tine mai nimeni seama. Daca vii din Zorilor, intrii inparcare fara nicio problema. Daca vii din Manastur..teoretic trebuie sa mergi pana in Zorilor, sa faci sensul giratoriu de la Tulip Inn si sa cobori. Ei bine, nu prea se practica ocolitul asta si cel putin 3/4 din colegii de birou ”o taie” rapid peste dubla continua si intra in parcare. De la manager, firma de securitate, cei de la spalatorie si pana la taximetristii care vin la comenzi. De dimineata, s-a auzit un poc. Cam mare as zice eu”, a scris Pacurar Ioana Alexandra, pe blog […]

 5. Vosi says:

  Ioana, păcat că nu eşti pasionată şi de limba română !

 6. gabids says:

  O mare parte din vina o are cel care taie linia dubla continua,e adevarat. Dar,in aceste cazuri,si cei care vin – cu siguranta,prea tare – din spate au vina lor.Pentru ca asa inteleg unii sa circule – in viteza si,daca se poate,calare pe cel din fata,ca ei sunt soferi buni.Mai multa atentie nu ar strica nimanui.Am vazut si eu cel putin 5 evenimente de acest gen pe varianta aceasta,si de fiecare data vinovatul a fost cel din spate.

  • Ioana says:

   Asa e. Nici cei patru implicati in accident nu trebuiau sa aiba viteza si da, conform regulamentului de circulatie, trebuia sa pastreze o distanta suficienta pentru a evita astfel de accidente. Nu stiu exact cine a iesit vinovat si ce s-a intamplat cu cei implicati, dar pot sa iti spun ca, cu putina rabdare si corectitudine s-ar putea preveni aceste probleme happy

 7. Werk says:

  Vosi nu esti tu putin cam dur? Domnul profesor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *