Scena Gradinii Botanice

Home  >>  De prin Cluj  >>  Scena Gradinii Botanice

Scena Gradinii Botanice

13
Sep,2013

1

Cati dintre voi au fost recent in Gradina Botanica din Cluj-Napoca?

Iar prin recent nu ma refer la “acum 2 ani”. Ma refer la anul 2013, in acest inceput de toamna, sau de ce nu, pe tot parcusul anului. Este un loc atat de frumos, ferit de galagia orasului chiar daca e pozitionata mai spre centru. Pentru mine nu e un loc strain, ba din contra, este unul drag, plin de amintiri frumoase, amintiri ale copilariei mele, cu povesti, bucurii si vise fragede de fetita cu ochii sticlosi de plini de entuziasm la auzul povestilor bunicului langa sectiunea cu plante medicinale in care imi explica de “magia” acelor flori (caci pentru mine toate erau flori hee hee ) care pot sa vindece orice si care intr-o buna zi, cu ajutorul unui om priceput care o sa cultive mai multe si care va avea grija de ele, se va vindeca lumea si nu va mai muri nimeni.

Eram atat de incantata si convinsa ca eu voi face asta si ca o sa pot ajuta pe oricine voi dori. De aceea si inclinatia mea spre stiintele medicale happy

Alta sectiune absolut magica pentru mine a fost si este gradina japoneza. Acel colt pare rupt din alta parte   a lumii si imi aduce aminte de momentul in care am devenit mai baietoasa si am renuntat la orele de balet in favoarea celor de “karate”. Pentru mine toate artele martiale erau sub denimirea de karate laughing

In realitate eu am practicat o perioada bunicica din viata de copil, Shotokan. Cateodata, ca si “premiu”, instructorul ne ducea la antrenamente in sectiunea japoneza a Gradinii Botanice. Ne zicea sa inchidem ochii, sa inspiram adanc si sa simtim forta interioara care ne cuprinde si ne energizeaza. Si noi chiar o simteam, asa ca prin magie day dreaming.

harta scena gradinii botanicaPentru mine o parte din copilarie se va intoarce azi. Si va dura 3 zile.

Unde, cand, cum?

Chiar in Gradina Botanica, la serele mari, in gradina japoneza, langa turnul de apa, …de fapt chiar peste tot. Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Transilvania doreste sa reactiveze spatiile urbane si sa le redea comunitatii clujene, potentand caracterul cultural si educational al unora dintre cele mai frumoase locatii in oras, de mult uitate in favoarea zecilor de terase/baruri deschise in ultima perioada. Scena Gradinii Botanice are loc in acest weekend in oras.

Organizatorii ne propun 3 zile pline de activitati si pentru adulti dar si pentru copii, menite sa revitalizeze spiritul adormit al Gradinii Botanice, pline de magie si amintiri ale copilariei noastre, cu povesti, jocuri, teatru de papusi, tururi ghidate, lectii de Tai-Chi si Shotokan, concerte la harpa si nu numai.

Eu una abia astept. Toata povestea incepe azi, la ora 18.30. Mai multe detalii aveti aici.

Va invit cu mare drag sa participati, sa aveti parte de un weekend mai deosebit si sa cedati aceste doua zile unui eveniment unic, frumos si special care se intampla in inima Clujului. S-a promis si vreme frumoasa special pentru acest weekend.

Ne vedem, da?

oth">

One Comment so far:

  1. […] mea mai buna a scris pe indelete insa despre Scena […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *