Taximestristii si miserupismul

Home  >>  Din seria WTF?!  >>  Taximestristii si miserupismul

Taximestristii si miserupismul

1
Feb,2013

3

Stiu ca acum cateva zile laudam aplicatia Clever Taxi si imi manifestam entuziasmul vizavi de  plimbatul cu taxiul acum. Din pacate, taximetristii nu s-au schimbat rolling eyes. Sunt la fel de nesimtiti si lipsiti de respect ca intotdeauna. Pe langa faptul ca, uneori conduc ca niste dementi, nu acorda prioritate, nu sunt atenti si aproape ca fac accidente, mai nou si comenteaza daca le atragi atentia ca va ocoli prea mult daca merge pe strada X si ca tu te grabesti sau pur si simplu nu ai chef sa arunci cu 3-4 lei in plus pentru ca el are chef sa se plimbe.

De exemplu, azi imi chem un taxi prin aplicatie si imi raspunde in mai putin de 5 secunde, ca imi va veni in 2 minute, nr XX de la Nova Taxi happy . Accept comanda si in urmatoarele 5 secunde imi apare ca a sosit taxiul. Dau ok si ma incalt. Primesc din nou mesaj ca mi-a venit taxiul. Dau din nou ok.

Intru in lift, cobor si taximetristul se uita pe panoul de interfon, stresat ca de ce nu vin, sa vada daca locuieste cineva cu numele meu in scara. Ii explic ca a estimat putin gresit timpul si ca a ajuns in 10 secunde (raised eyebrows ) si el imi explica ca nicicum nu e bine cu clientii, nici daca vii mai repede si ii astepti, nici daca intarzii 2 minute. Zambesc si ii spun adresa. Ma intreaba: prin Zorilor sau prin Manastur mergem?

Ii spun ca prefer Zorilor pentru ca din Manastur nu se poate intra unde doresc eu si trebuie ocolit. El imi explica ca nu e nicio problema si ocolim. Eu ii spun ca prefer Zorilor ca nu e asa aglomerat. El imi zice ca daca parcurg asa o distanta inseamna ca am bani si nu ii capat de lume daca ma duc prin Zorilor sau Manastur. ( Whaaa’????! surprise )

I-am zis ca nu e in masura si ca nu ii permit sa faca aprecieri la ce bani am sau nu si ca discutia se termina. Domnul meu sufla greu si porneste. O ia din directe de manastur. Nu zic nimic, dar ma uitam atenta sa vad cand se prinde si daca se prinde. La un moment dat isi da seama ca a luat-o gresit si redreseaza traseul prin Pta M.Viteazu si face dreapta spre Sora. Il intreb de ce a luat-o asa si imi explica ca mergem pe Republicii.. ( eu vroiam sa evit centrul tocmai ca sa nu intarziu la birou pentru ca e foarte aglomerat).

Il las in pace, dar el isi scoate telefonul (galaxy S3) si incepe si converseaza prin sms-uri nefiind deloc atent la drum. Toata lumea il claxona, el conducea cu o mana, tinea telefonul si schimba vitezele cu cealalta, trimitea mesaje….deci i se rupea. L-am rugat sa fie mai atent la drum si sa se grabeasca putin ca sunt in intarziere.

Se uita la mine si intreaba: “dar te-ai trezit nervoasa azi sau ce ai?”. Atunci am luat maxima. Pe langa faptul ca se comporta ca un nesimtit si are alte chestii de facut in timpul unei comenzi, ma si plimba #pebaniimei si isi si permite sa vorbeasca cu mine la persoana a II-a. I-am zis ca nu-i permit sa mi se adreseze asa si ca nu mi se pare normal sa nu isi faca treaba cand eu il platesc pentru asta.

Se stramba si isi continua drumul. Inainte sa ajungem la destinatie el preia alta comanda. Cu mine in masina. Ceea ce iar mi se pare nesimtire. Deja ma enervam prea tare si am zis ca ii dau pace, plec, tac si gata.

Ajungem la destinatie si tariful arata 20,04 lei si el imi zice : “21 lei va costa”. I-am trantit 21 lei si am plecat. Dar clar ca de acum incolo voi refuza masina cu indicativul respectiv.

Nesimtiti is unii oameni, de nu-i adevarat! angry

oth">

3 Comments so far:

  1. andrei says:

    In Clever Taxi, mergi la Order History, alege cursa, da-i boului nota 0 si explica cum s-a purtat big grin

  2. alanaida says:

    in locul tau ma dadeam jos din masina in secunda in care nu a luat-o pe traseul indicat de mine. am patit odata asa cu o prietena, taximetristul era extrem de nesimtit, l-am rugat sa traga pe dreapta, am coborat (fara sa platim, bineinteles) si am chemat un alt taxi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *